Съществуват предпоставки за силен трус в Румъния.Доклад на румънския главен инспекторат

...
Съществуват предпоставки за силен трус в Румъния.Доклад на румънския главен инспекторат
Коментари Харесай

Предупредиха за силен трус във Вранча

Съществуват предпоставки за мощен трус в Румъния.

Доклад на румънския главен инспекторат за изключителни обстановки (IGSU) към Министерството на вътрешните работи демонстрира, че в сеизмичната зона на румънския окръг Вранча може да възникне земетресение с оптималната мощ 8,1 степени. 

Поради огромна дълбочина вредите, породени от такова земетресение, биха надхвърлили бедствието в Турция. Според плана RO-RISK вредите, провокирани от трусове от този източник, ще са огромни освен в епицентралната зона (в окръзите Вранча или Бузъу), само че и на доста по-големи епицентрални дистанции, до 200-300 км в посока североизток-югозапад, демонстрира документът, представен от CNN.

Според експертите от IGSU, при земетресение с магнитуд от 8 по Рихтер се освобождава сила, равна на тази, създадена от 1200 нуклеарни бомби като тези в Хирошима. В същото време броят на тежко ранените или починалите хора би бил над 45 000.

Вранча се намира в точката на доближаване сред Източноевропейската плоча и Моеската и Вътрешноалпийската подплоча, написа БГНЕС.  

На територията на Румъния земетресенията във Вранча могат да обиден десетки градски обитаеми места, демонстрира още документът на IGSU, изключително по направлението Яш - Фокшани - Букурещ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР